Yoga
Yoga för alla
 

Bloggkategori: Alla

Välkommen till ditt nya hälsosamma yogaliv!

Känn dig som hemma och jag hoppas du kommer att finna mycket yogisk inspiration, energi och kreativitet!

 

Hör gärna av dig med kommentarer, frågor och tips! Du lägga in din text nedan eller om du vill du kontakta mig direkt: lena.rising@googlemail.com

 

 
   
 
 
Gravidyoga
 

Många som inte tränat yoga tidigare dras till denna träningsform under graviditeten. Och inbitna yoginis vill självfallet fortsätta med yoga under graviditeten för vad kan vara bättre än förbereda kroppen med speciellt framtagna yogaövningar?

 
Yoga på semstern
 

Efter ett par veckors vistelse i Sverige är jag nu tillbaks i London. Det känns bra att komma in i gamla invanda träningsrutiner och att ha nära till mina underbara yogalärare. Om du ska till London på semester, varför inte passa på att testa något nytt? Ny yogalärare och ny yogaform ger nytändning i träningen!

 
Yoga-Guiden på Facebook
 

Ett smidigt sätt att automatiskt få besked så fort det gjorts uppdateringar på Yoga-Guiden är att bli ett s.k. "fan" på Facebook. Om du klickar här kan du lägga sidan till din profil.

 

 

 

 
Bemästra avancerade övningar
 

Kanske ingick i årets nyårslöfte att träna mer och träna bättre? Själv har jag föresatt mig att bemästra en del yogaövningar som jag under långa tider undvikit för att de var för avancerade för mig. Redan nu har jag kommit en bit på vägen! Här följer mina tips om hur man kan bemästra avancerade yogaövningar.

 
Julhälsning
 

Under julhelgen kan det vara lagom med lite sköna liggövningar som är både avslappnande och samtidigt väldigt bra träning.

 
Axlar och ryggrad
 

Jag fick in en fråga om hur man mjukar upp övre delen av ryggen och axlarna. Här är en liten serie med fokus just på detta.

 

 
Jul och yoga
 

Det borde inte vara så, men jul och stress hör ofta ihop. Här är lite tips om hur man kan använda sin yogaträning till att må bättre och få mer sinnesro dessa hektiska dagar innan jul.

 
Skapa yogarutin
 

Hur skapar och upprätthåller man rutin i sin träning?
Olika förändringar i ens liv - stora som små - flyttning, resor, skador, etc, kan innebära att rutiner ruckas och det kan vara svårt att hitta tillbaks till den sköna, naturliga rytm som man hade i yogaträningen innan förändringen. Här kommer några av mina tips.

 
Filminspiration - 2
 

Här har vi en annan yogalärare, Mandy Ingber, som har mycket annorlunda stil från Himalayaa som var i onsdagens filmklipp. I onsdags var det mjuk och dansliknande yoga. Idag är det mer "action" och mycket muskelstyrka! Se och njut!

 
Månadens yogaövning Eka Pada Rajakapotasana
 

Månadens yogaövning - Eka Pada Rajakapotasana

Denna övning, oavsett om man gör nybörjarpositionen eller den avancerade variationen, har så mycket fördelar med sig. Jag gör någon variation av denna övning varje dag.


Sida: 3
1 2 3 4 
 
    RSS för blogg
 

 
 
Kategorier
 
     
 
 
Senaste kommenterade blogginlägg
 
     
 
 
Populäraste taggarna