Yoga
Yoga för alla
 

Bloggkategori: Alla

Välkommen till ditt nya hälsosamma yogaliv!

Känn dig som hemma och jag hoppas du kommer att finna mycket yogisk inspiration, energi och kreativitet!

 

Hör gärna av dig med kommentarer, frågor och tips! Du lägga in din text nedan eller om du vill du kontakta mig direkt: lena.rising@googlemail.com

 

 
   
 
 
Yoga tips! Viktig Trapezius-information
 

Sirsasana är lätt att lära sig. Men frågan är: utför du övningen på rätt sätt? Sirsasana kan leda till kotkompression om man inte använder muskulaturen på rätt sätt.

 
Finn din vårenergi med Yoga
 

Känns det inte som man behöver en nystart så här års? För min del går yoga och alla andra aspekter i livet in i en intensivare, nyfiknare och öppnare fas. Jag vill prova allt och göra allt. Här är lite vårtips för alla oss som nu äntligen släpps ut på grönbete!

 
Månadens övning Dwi Pada Viparita Dandasana
 

Dwi Pada Viparita Dandasana är en yoga övning som inte ofta lärs ut på yogaklasser, vilket är synd. Den ser svår ut, men med rätt steg-för-steg instruktioner är den relativt lätt att utföra. Här har jag bifogat foton på de olika stegen för att komma in i övningen på ett säkert sätt. Dessutom en variation på övningen med ett ben.

 
Yoga – tips för hemmaträning
 

Hemmaträning passar för både nybörjare och erfarna, men många drar sig för hemmaträning; man tycker att det är för komplicerat, man kan inte tillräckligt, det blir inte av, etc. Jag skulle vilja säga att om man vill komma vidare i sin träning och fördjupa sina kunskaper är det nästan ett måste att ha någon typ av hemmapass.

 
Bakåtböjningar och uppenbarelser
 

Tänk vad man kan bedra sig på gamla invanda övningar - som man tror sig kunna utan och innan - tills man får en minimal (men ack så viktig) korrigering av instruktören.

 
Yin yoga
 

Jag har nu testat yin yoga för första gången, och är rätt överväldigad av hur tufft det var! Yin yoga är känt för sin mjuka och stillasittande yoga, men att hålla en position i mellan 3-5 minuter är inte lätt!

 
Månadens yogaövning - Matsyasana
 

Matsyasana hör till gruppen bakåtböjande övningar. Det är framför allt övre delen av ryggen man kommer åt. Se till att du inte låser, eller förhindrar bröstkorgen från att öppna upp.

 
Yoga mellan två olika kulturer
 

Stort tack till P. som tipsade om denna intressanta yoga-dokumentär!

 
Yoga och kost
 

Yoga och vegetarisk kost har alltid varit nära förknippade med varandra men håller denna symbios på att brytas upp? Läs en rolig artikel från New York Times om just kopplingen mellan yoga och kost. Passar verkligen choklad och chakras ihop?

 
Yogafestival på Öland
 

I år är det 10-årsjubileum för Yogafestivalen på Öland. Ett spännande program med lärare inom många olika discipliner: kundalini, hatha, barnyoga, magdansyoga(!) och mycket mer.


Sida: 2
1 2 3 4 
 
    RSS för blogg
 

 
 
Kategorier
 
     
 
 
Senaste kommenterade blogginlägg
 
     
 
 
Populäraste taggarna