Yoga
Yoga för alla
 

Bemästra avancerade övningar

  • Dela upp övningen i små delar

Oavsett vilken avancerad yogaövning du vill lära dig så består den av flera grundläggande rörelsemönster som du redan kan och känner igen från diverse basövningar. Separera dessa grundläggande rörelsemönster och öva in och återupptäck dem i övningar som du redan kan.

 

  • Redskap är ovärderligt

Fördelarna med att använda redskap kan inte nog poängteras. Oavsett om man är nybörjare och ovig eller avancerad och vig. Med redskap får man en annan fördjupad känsla för övningen och hur den ska kännas i kroppen, man kommer djupt in i rörelsen, kan hålla den längre, utan att kompromissa med korrekt uppställning och korrekta linjer.

 

Var kreativ i valet av redskap. Jag har inte köpt ett enda specialgjort redskap utan väljer kuddar, böcker, bälten, stolar av olika slag etc som redan finns hemma.

 

Trikonasana med hjälp av uppslagsverk

Trikonasana med hjälp av uppslagsverk 

  • Sist men inte minst: öva!

Genvägar finns det sällan och inget ger färdighet bättre än övning. Gör lite varje dag så att kroppen inte glömmer vad du gjorde sist.

 

Det finns inget så spännande och givande som känslan när man har bemästrat en avancerad yogaövning. Men detta är förstås inte målet med yoga och hur många avancerade övningar man än lär sig så finns det lika många kvar.

 

Som en yogini-vän sa: "man blir aldrig fullärd och det är en del av charmen med yoga".

 

Namaste

Lena 

 

 
Kommentarer
 
Inga kommentarer registrerade.
 
Ny kommentar 
 
* = Obligatoriskt fält

* Ditt namn:   


Din webbplats: (frivillig)


* Kommentar:   


* Ange bokstäverna/siffrorna i bilden

 

 
  < Tillbaka till blogg
 

 
 
Om blogginlägget
 
     
 
 
Senaste blogginläggen