Yoga
Yoga för alla
 

Finn din vårenergi med Yoga

En vän till mig sa något vist: energi inte är något man "får", man måste skaffa sig det. Och efter denna långa, mörka och exceptionellt kalla vinter behöver man ta till alla knep, knåp och hjälpmedel för att höja energinivåerna.

 

Färgenergi

 

Våren har anlänt, om än med viss tvekan. Kyla och moln ena dagen sol och värme nästa, men vårkänslorna börjar definitivt spritta ändå. Dagarna är så mycket längre och fåglarnas tidiga morgonsång är ljuv musik för öronen. Och detta måste man dra nytta av. Minsta lilla möjlighet man har så ut och insup så mycket härlig naturlig D-vitamin man kan. Och har du chans, varför inte prova att kombinera D-vitaminintaget med ett utomhuspass med yoga. Det kallas multi-tasking, det! :-) De varma dagarna kommer och går, så man får ligga i startgroparna när termometern börjar krypa uppåt. Nere i Skåne hade vi ett par varma dagar i mitten av april och då passade jag på att insupa lite sol och värme, fågelsång som bakgrundsmusik och med yogans hjälp känner man sig som ett med naturen. Denna underbara känsla!

 

Här en bild från mitt yogapass vårsolen. Eka Pada Rajakapotasana. Jag använder den bakre foten till att luta huvudet mot. Fördelen är att man inte belastar och komprimerar nacken, men får bra uppmjukning av ryggraden ändå. Också naturligtvis, de så viktiga höftböjarmusklerna får sig en bra stretch.

 

Hälsa solen med Surya Namaskar

 

Och för en snabb och energihöjande kick, som är speciellt skön att göra utomhus: ett par omgångar med Surya Namaskar, Solhälsningen.

 

Kroppsenergi


För att ytterligare höja energinivåerna har jag kommit igång med helt annan träning som är ny, spännande, utmanande och fartfylld. Jag snubblade av en händelse över träningsformen dance aerobics (eller cardio dance som den kallas ibland), och jag kan varmt rekommendera den. Jag köpte helt enkelt en DVD och började träna hemma. Det känns lugnast och lättast så när man fortfarande lär sig koreografin. Det är helt klart en utmaning för lungkapaciteten och koordinationsförmågan, men när danserna väl sitter och man "bara" kan hoppa & skutta på i takt med musiken -  då leker livet! Nåja, trött blir man, ordentligt så, men man får också en fantastisk endorfinkick! Den DVD jag använder mig av är Tracy Andersons cardio dance men det finns många på marknaden.

 

Doftenergi

 

Ett sinne som jag älskar att skämma bort är luktsinnet. Hela badrummet är fullt med parfymflaskor, men tyvärr har jag utvecklat allergi mot alkoholen, (som inte är bra över huvud taget i solljus). Nu har jag på nätet hittat räddningen i form av Tsi La Organics. 100 % ekologiska, naturliga parfymoljor. Ingen alkohol, konserveringsmedel, artificiella doftämnen eller färgämnen. Som bas i oljorna används ekologisk Jojobaolja och kokosnötolja med doftämnen från orkidéblommor. Rent, naturligt och ekologiskt - det låter som något man vill sätt på huden! Så jag ska faktiskt ge mig själv en vårpresent i form av en ny ekologisk doft. Frågan är bara vilken.. Fiori d'Arancio, Ilang Ilang....

 

Ha så skoj i jakten på vårenergi!
Love & Light
Lena

 
Kommentarer
 
 
Anna  
 

Helt underbart!!

Vilken glädje man känner i dina inlägg.
Jag har själv tränat iXumba, en dans träning som får en att både skratta och flåsa!! :)
Dans musik och yoga en underbar kombination.

Ha det så jätte mysigt i vår solen.
Själv har jag inrett sovrummet med vår för en mer njutbar yoga stund.

 
Lena  
 

Hej Anna!
Jättekul att du fann lite inspiration. Tänk vad lustigt att du nämner iXumba för jag har länge tänkt att testa, och ska nu ta tag i det faktiskt! Ska bli spännande!
Låter härligt med vårinrett sovrum! Något jag borde ta efter. In med lite ljusa härliga färger!
Många soliga solhälsningar :)

 
Ny kommentar 
 
* = Obligatoriskt fält

* Ditt namn:   


Din webbplats: (frivillig)


* Kommentar:   


* Ange bokstäverna/siffrorna i bilden

 

 
  < Tillbaka till blogg
 

 
 
Om blogginlägget
 
     
 
 
Senaste blogginläggen