Yoga
Yoga för alla
 

Yoga är för alla

När jag berättar för folk att jag gör yoga får jag ofta höra att det är en träningsform som inte passar alla. En kommentar jag ofta hör är att man måste vara vig för att göra yoga. Eller att yoga är för långsamt och passar inte för personer som kräver mer av sin träning än att bara ligga och stretcha och ta det lugnt.

 

Inget av det ovan kunde vara mer fel.

 

Vad gäller vighet så är det så att man inte gör yoga för att man redan är vig. Man gör yoga för att man vill/behöver mjuka upp sin kropp. Gör man sedan denna yogaträning regelbundet så kommer vigheten som ett resultat. Den behöver inte finnas där från början för att man ska få en positiv effekt av yogan. Tvärt om - ju stelare man är desto bättre är yoga för kroppen. Detsamma gäller åldersfrågan. Man behöver inte vara ung och vig. Tvärt om - är man till åldern kommen och kroppen har börjat bli stel och rörelsemönstret begränsas mer och mer, så är yoga det absolut bästa botemedlet!

 

När det gäller att "ligga och stretcha och ta det lugnt" så är svaret att visst finns det yogaformer som är lugnare och som fokuserar på stretching. Men det finns många olika yogaformer och en del är mycket atletiska och kräver avsevärd muskelstyrka och god kondition i övrigt.

 

Så visst passar yoga för alla! :-)

 

Här en bild på min favoritgud: Ganesha, han som banar väg.

 

Guden Ganesha

Dancing Ganesha

  

 

 
Kommentarer
 
 
Ving  (ddgbpn.com)
 

BION I'm imeresspd! Cool post!

 
Kristabelle  (ztgzdihk.com)
 

Your post has <a href="http://oxhvezv.com">lietfd</a> the level of debate

 
Jacoby  (pmvvgbf.com)
 

Wow! Talk about a posting knickong my socks off! http://upljiqp.com [url=http://jtrapahotb.com]jtrapahotb[/url] [link=http://addjoaq.com]addjoaq[/link]

 
Ny kommentar 
 
* = Obligatoriskt fält

* Ditt namn:   


Din webbplats: (frivillig)


* Kommentar:   


* Ange bokstäverna/siffrorna i bilden

 

 
  < Tillbaka till blogg
 

 
 
Om blogginlägget
 
     
 
 
Senaste blogginläggen