Sommartiden har börjat

Ibland undrar jag verkligen hur vi överlever vintern här i Sverige, det är så mörkt under vinterhalvåret och det blir ännu tydligare nu på våren när vi går mot ljusare tider. Man blir mycket piggare och mer motiverad att ta tag i saker under dagarna, livslusten är tillbaka, eller kanske är det bara jag som är så ljusberoende?

Enda negativa är väl egentligen att man vaknar innan klockan ringer på morgonen för att solen lyser in i sovrumsfönstret… Tog upp detta på jobbet idag och vi hade en diskussion kring hur detta påverkar oss, men framför allt sömnen. Fick tips av en kollega att investera i ett par mörkläggningsgardiner. Har ju trots allt faktiskt läst böcker om hur viktig sömnen är och att ha det mörkt i sovrummet under de timmar på dygnet man behöver sova för att på så sätt intala kroppen om att det är natt och dags att sova.

Jag letade mig in på Sun Offs hemsida, ett företag för all sorts typer av gardiner för både inomhus och utomhus bruk och tror jag hittat vad jag söker.

Man fyller enkelt i ett kontaktformulär på deras hemsida och blir sedan kontaktad utav någon av deras säljare. Dem ringde upp samma dag och vi kom fram till vad som skulle passa bäst för oss, så smidigt kan verkligen rekommendera. Nu väntar vi på att dem ska komma hit för att sätta upp våra nya mörkläggningsgardiner och sen ska jag ta mig en riktigt lång sovmorgon!

Uppdatering kommer,